שואל/ת השאלה: רוני

האם ניתן לקזז מס ששולם למדינה בארה"ב מחבות המס לפי האמנה למניעת כפל מס?

האם מס ששלום למדינה בארה"ב(state) אפשר לזיזוז מחבות המס לפי האמנה למניעת כפל מס? או שרק מס פדרלי אפשר לזיזוז?
תשובת עו"ד לדיני מיסים
רוני שלום רב, אכן הגדרת מס באמנה עם ארה"ב מתייחסת למס פדרלי או מס דומה שהוסף לאחר 1986 (חתימת האמנה) אולם הגדרת מסי חוץ בסעיף 199 לפקודה כוללת גם מס ששולם למדינה לרבות מדינות שהם חלק ממדינה פדרלית או לרשות איזורית שהם חלק מהמדינה והמחושבים כאחוז מההכנסה ולמעט מסים עירוניים.

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין