יש לי נסיעת עבודה לשנה בהודו (מספטמר עד ספטמבר)
המשכורת שלי נשארת בישראלץ
האם אני צריך לשלם מס גם בהודו? ואם כן ממתי וכמה?
האם תוכל בבקשה גם להפנות למסמכים רלוונטים זה יעזור מאוד
בתודה רבה מראש,
תשובת עו"ד לדיני מיסים
זוהר שלום רב,
הי
בשאלתך רב הנסתר על הנגלה, לכן אציג את האפשרויות:
א. בהתאם לאמנה עם הודו, קובע סעיף 16, שכעיקרון גם להודו זכות מיסוי, אלא אם התקיימו כל שלושת הבאים:
1. תשהה תקופה או תקופות שאינן עולות יחד על 183 ימים בתקופה כלשהי של 12 חודשים, המתחילה או מסתיימת בשנת הכספים הנוגעת לדבר. (בהודו שנת הכספים מתחילה ב-[התאריך צונזר])
2. מי שישלם לך את השכר יהיה תושב ישראל.
3. השכר לא ישולם באמצעות מוסד קבע בהודו שיש למעבידך.
לאור הנתונים שהצגת, האם לא ישונו, מומלץ כי מעבידך יפנה ליעוץ מס מקומי בהודו, להסדיר את מעמדך, כי יתכן והאמנה לא מסייעת לך.
לעניין חיוב המס בישראל, הרי שהינך רשאח להחיל עליך את התקנות לבעלי הכנסה מחו"ל, שיתכן והם עדיפות על הכללים הרגילים. בכל מקרה מומלץ לבדוק לפני מה עדיף. הבדיקה כמובן באמצעות המעביד
בשאלתך רב הנסתר על הנגלה, לכן אציג את האפשרויות:
א. בהתאם לאמנה עם הודו, קובע סעיף 16, שכעיקרון גם להודו זכות מיסוי, אלא אם התקיימו כל שלושת הבאים:
1. תשהה תקופה או תקופות שאינן עולות יחד על 183 ימים בתקופה כלשהי של 12 חודשים, המתחילה או מסתיימת בשנת הכספים הנוגעת לדבר. (בהודו שנת הכספים מתחילה ב-[התאריך צונזר])
2. מי שישלם לך את השכר יהיה תושב ישראל.
3. השכר לא ישולם באמצעות מוסד קבע בהודו שיש למעבידך.
לאור הנתונים שהצגת, האם לא ישונו, מומלץ כי מעבידך יפנה ליעוץ מס מקומי בהודו, להסדיר את מעמדך, כי יתכן והאמנה לא מסייעת לך.
לעניין חיוב המס בישראל, הרי שהינך רשאח להחיל עליך את התקנות לבעלי הכנסה מחו"ל, שיתכן והם עדיפות על הכללים הרגילים. בכל מקרה מומלץ לבדוק לפני מה עדיף. הבדיקה כמובן באמצעות המעביד
יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?
עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.
שאל עורך דין