שואל/ת השאלה: רז

האם פיצוי בגין ביטול רישום לגן נחשב להכנסה חייבת אצל הגננת?

הורה שביטל ברגע האחרון רישום של ילדו לגן פרטי, הוסכם על פיצוי בגין חצי מהתשלום החודשי האם הגננת צריכה להוציא על כך חשבונית ? האם זה נחשב חלק מתקבולי העסק ?
תשובת עו"ד לדיני מיסים
רז שלום רב, אני מניח שאתה שואל מטעם ההורה. ההורה זכאי לקבלה בגין הסכום, היות והוא מהווה הכנסה חייבת אצל הגננת, על פי הכלל דין הפיצוי כדין המקור.

לעניין מע"מ קובע סעיף 7(2) לחוק כי פיצוי שאין עימו ביטול העסקה הינו חלק מהמחיר, ולכן לכאורה פיצוי שיש עימו ביטול העסקה אינו חלק מהמחיר ולכן לא חייב במע"מ

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין