שואל/ת השאלה: שרון

האם מכירת דירה שנייה תוך שנה מחייבת במס שבח?

מי שקנה דירה שנייה ובתוך שנה מיום קנייתו מוכר אותה ב - 100,000 ש"ח יותר אם מתחייב במס שבח?

אם אפשר נא להסב את תשומת ליבי גם לחקיקה (ו/או הפסיקה) הרלוונטית

בתודה מראש

בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה!
תשובת עו"ד לדיני מיסים
שרון שלום רב, החיוב במס שבח נגזר ממכירות ולא מקניות. אם הינך בעל יותר מדירה אחת בעת ועונה אחת, הרי שעדיין הינך זכאי לפטור ממס שבח אחת לארבע שנים. בנוסף, יש מצבים בהם אפשר למכור בפטור אחת ל-18 חודשים, גם אם הינך בעל 2 דירות, ובתנאי כי הדירה השנייה נרכשה כתחליף לדירה הראשונה הנמכרת. במקרה זה על המכירה של הדירה הראשונה להתבצע לא יאוחר מ-18 חודש מרכישת הדירה השנייה. במקרה שלך הדירה השנייה נמכרת ולכן אין בהקלה זו לסייע לך.

הינך מופנה לסעיף 49 לחוק מיסוי מקרקעין על כל תתי סעיפיו וקובץ הפרשנות עליו לראיית הסעיפים וההוראות בדין

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין