שואל/ת השאלה: מאי

האם יש להוציא חשבונית מס ולחייב במע"מ עבור עבודה לחברה מחו"ל בתערוכה?

בצעתי עבודה לחברה מחו"ל(ביתן בתערוכה בארץ)האם אני צריך להוציא חשבונית מס ולןחייב אותם במע"מ?
תשובת עו"ד לדיני מיסים
מאי שלום רב, התשובה לשאלתך עברה תהפוכות רבות בעשרים השנים האחרונות. לאחר לחצים שהופעלו נחקק תיקון 19, בשנת 98, והוסף סעיף 30(א)(17) לחוק מע"מ, שתוקן בתיקון 23 בשנת 2002, ועל פיו נקבע שיעור "אפס" למתן זכות שימוש בתערוכה לרבות שרותים נלווים לתושב חוץ, אף אם הוא בישראל כתייר.

שימו לב, תושב חוץ מוגדר כאשר הוא מחוץ לישראל, וכאן הוסיפו את האפשרות שיהי בישראל, אך כתייר. קרי יש לצלם את דרכונו ואשרת השהייה שהוטבעה לו.

אם הוא תושב ארעי הוא לא תייר, ואז מע"מ מלא.למי שיש אשרת עבודה בשכר-הוא אינו תייר

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין