שואל/ת השאלה: שי

האם אדם מעל גיל 60 עם הכנסה פסיבית משכ"ד יכול לשלם מס החל מ-10%?

האם אדם שהגיע לגיל ששים ויש לו הכנסה פסיבית משכ"ד של חנות

והוא גם שכיר מס שולי 26% יכול להיות ממוסה על שכ"ד החל ממדרגת

המס של 10% כפי שמצויין בסעיף 121 על הכנסות פסיביות מעל גיל ששים ?
תשובת עו"ד לדיני מיסים
שי שלום רב, אכן מי שהגיע לגיל 60 שיעור המס על הכנסותיו הפסיביות זהה לשיעור המס על הכנסותיו מיגיעהאישית, קרי החל מ-10%. אך החישוב הינו על כלל ההכנסה והיות ובמילא הינו בשיעור מס שולי של 26%, הרי שנוצלו המדרגות הנמוכות יותר, והמס יהיה לפחות 26%.

נ.ב. באם החנות שימשה לו בעבר לעסק, ישנה הטבת מס כלשהיא, שבאם הינה רלבנטית נא פני שוב עם פרטים מדויקים

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין