שואל/ת השאלה: אביב

האם מי שמשלם מקדמות מעסק נחשב לשלם מקדמות לצורכי מסלול 10% בשכ"ד?

האם מי שמשלם מקדמות מעסק ייחשב כמי ששילם מקדמות לצורכי המסלול?
תשובת עו"ד לדיני מיסים
אביב שלום רב, ראשית הריני לעדכן אותך כי לאחרונה נעשה תיקון המאפשר לשלם את מקדמת ה-10% עד 30 הינואר של השנה העוקבת ולא רק באופן חודשי.

לשאלתך בהתאם לסעיף 122 לפקודה נאמר שתנאי המקדמות לא יחול על מי ש משלם מקדמות מס הכנסה.

במקרה זה עולה השאלה האם די במקדמות עסקיות או שהיה צריך לצרץ מחזור שכ"ד ולשלם גם בגינו מקדמות.

לדעתי הסיפא היא הנכונה

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין