אם נקבעו אחוזי נכות ללא השלכה לאופי התעסוקה, האם ישנם הטבות מיסוי כלשהן או בשכר?
תשובת עו"ד לדיני מיסים
שחף שלום רב,
סעיף 9(5) לפקודה מגדיר מיהו נכה. ככלל הקביעה על ידי ועדה משותפת למס הכנסה וביטוח לאומי.
מדובר בקביעה רפואית ולא תעסוקתית. נכה ככלל הינו בעל נכות רפואית באיבר אחד של 100% או בשני איברים ומעלה של 90% משוקללת ומעל 100% סכמטית.
מי שיונה לתנאים זכאי להטבות המס בסעיף.
הניהם פטור ממס על הכנסה מיגיעה אישית בסכומים נכבדים או פטור נמוך יותר על כל הכנסה אחרת.
לצורך הטבות במס רכישה, הגדרת נכה קלה יותר ודי בדר"כ מעל 50%
יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?
עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.
שאל עורך דין