שואל/ת השאלה: מרום

האם ניתן להגיש השגה על חיוב במס שבח בגין מכירת מחסן?

מכרתי בחודש ספטמבר 08 דירה שברשותי וקיבלתי פטור ממס שבח לפי סעיף 49 ב (1). לדירה היה צמוד מחסן שנמכר על ידי גם כן בחודש ספטמבר לקונה אחר. לצערי חוייבתי במס שבח בגין מכירת המחסן (כ-7000 ש"ח). ברצוני להגיש השגה שכן עמדתי היא שהעברת המחסן קשורה לעסקת מכירת הדירה. האם סיכויי טובים? איזה טיעונים עליי לטעון?

בתודה מראש,.
תשובת עו"ד לדיני מיסים
מרום שלום רב, הנוהג הינו שכאשר מוכרים דירה ומחסן הרי שהמחסן הוא חלק מהדירה וצמוד לה. במקרה שלך המחסן נמכר עצמאית ולכן גם אם הוא דירה, הפטורכבר נוצל על ידך.

מצד שני אולי אפשר לטעון שאם באותו חוזה היית מוכר את שניהם לשני הקונים יחד, הפטור היה מתקבל

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין