שואל/ת השאלה: רון

האם היטל השבחה משולם תמיד על ידי המוכר במקרה של מכירת דירה?

כאשר מבוצעת הרחבה של דירה יש פטור מהיטל השבחה עפ"י סעיף 19. אבל התנאי הוא שתהיה למגורי בעלים או לקרובי משפחתו והתחיבות הדיירים למגורים של 4 שנים מסיום הבניה.מה קורה במקרה שהבעלים רוצים למכור את הדירה לאחר סיום הבניה? או שהדירה מושכרת?כיצד משולם ההיטל וע"י מי מקובל?
תשובת עו"ד לתמ"א 38
רון שלום רב, ככלל, היטל השבחה משולם על ידי המוכר. אבל, אין בזה חובה והכל כפוף להסכמות הצדדים. אפשר להחיל זאת גם על הקונה למשל אם זה מה שהוסכם

יש לך שאלה דומה בנושא תמ"א 38?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין