שואל/ת השאלה: ניצן

האם העברה לאפוטרופוס נחשבת למכירת זכות במקרקעין לפי חוק מיסוי מקרקעין?

האם העברה לאפוטרופוס מכוח חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (למשל במקרה שאדם הפך לצמח) נחשבת ל"מכירת זכות במקרקעין" או "פעולה באיגוד" ע"פ חוק מיסוי מקרקעין?

נדהמתי לגלות שסעיף 3 לחוק (ובעקבותיו סעיף 28) רואה בכך מכירה,כיון שחוק הכשרות אינו נמנה על רשימת החוקים בסעיף זה, אך הדבר תמוה בעיני עד מאוד.

האם אכן כך פני הדברים או שיש חריג פרי ההלכה הפסוקה בעניין?

אשמח לתשובתכם המועילה ביותר בעניין..
תשובת עו"ד לדיני מיסים
ניצן שלום רב, הכוונה היא להעברת דיר מגורים (ואף מזכה).

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין