האם חברי עמותה אחראים לאי העברת ניכויים אם לא היו מעורבים בניהול?
האם חברי עמותה אחראים ישירים לאי העברת ניכויים, מדובר בעמותה שנקלעה למצב כלכלי קשה והיה לה מנהל פעיל שהיה אחראי לבדו על הכספים ואילו חברי העמותה לא היו מעורבים בניהול השוטף אלא היו חותמים כל שנה על הדוחות לרשויות וכו'
תשובת עו"ד לדיני מיסים
מיקי שלום רב,
ככלל, האחריות הינה בפאן המהותי ולא הטכני, אין חשיבות להגדרת התפקיד אלא למהותו.
סעיף 224א לפקודת מס הכנסה מטיל את האחריות הפלילית גם על מנהל פעיל, שותף, מנהל חשבונות או פקיד אחראי, נאמן או בא כח של אותו חבר, אלא אם הוכיח אחת משתיים:
העבירה נעברה שלא בידיעתו.
או-הוא נקט בכל האמצעים הסבירים להבטחת מניעת העבירה.
בכל מקרה היות ועסקינן בדיני נפשות ייתכן ומומלץ כי תפנה להנהלת הפורום לצורך הפנייה למי המתמחה בפאן הפלילי של דיני המס
יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?
עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.