שואל/ת השאלה: אופק

כיצד ניתן לקזז הפסדים מסעיף 2(4) עם רווחים מאותו סעיף?

האם אפשר לקזז הפסדים אשר מקורם בסעיף 2(4) לפקודה עם רווחים מאותו סעיף?
תשובת עו"ד לדיני מיסים
אופק שלום רב, לשון החוק היבשה לכאורה אינה מתירה קיזוז הפסדים שאינם עסקיים או הוניים.

למרות זאת, הן לדעתי, והן לפחות חלק מהפרקטיקה נוקטת בגישה כי אפשר לדווח בתוך אותו מקור, קרי 2(4) על ההכנסה נטו, לאותה שנת מס, והכל כמובן תוך מתן גילוי נאות בדו"ח.

תשומת ליבך להורות שעיף 92(4) המאפשרים קיזוז הפסדי הון מול רווחי 2(4)כדלקמן:

(4) היה לאדם הפסד הון במכירת נייר ערך בשנת המס, יחולו עליו הוראות פסקאות (1) או (3), לפי הענין, ואולם הפסד ההון יקוזז גם כנגד אלה:

(א) הכנסה מריבית או מדיבידנד ששולמו בשל אותו נייר ערך;

(ב) הכנסה מריבית או מדיבידנד בשל ניירות ערך אחרים, ובלבד ששיעור המס החל על הריבית או הדיבידנד שקיבל אותו אדם לא עולה על 25%;

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין