שואל/ת השאלה: מאי

מתי ממלאים טופס מש"ח ורוד ומתי טופס מש"ח כחול?

הבנתי שממלאים מש"ח ורוד- כשיש פטור ממס, ואילו טופס מש"ח כחול כשאין פטור ממס.

אולם, ראיתי כי גם במש"ח הכחול מוענק פטור.

אז מתי בעצם ממלאים משח ורוד ומתי כחול?

תודה.
תשובת עו"ד לדיני מיסים
מאי שלום רב, בטופס כחול משתמשים עת לא מבקשים פטור ממס שבח, אלא מבקשים חיוב במס שבח או לחלופין, לצורך קביעת העסקה כעסקת הפסד. (דהיינו: שומה עצמית).שימוש נוסף בטופס הכחול הוא כאשר מבוצעת עסקת מכירת נכס עם זכויות בנייה נוספות, שאינן נכנסות בגדר רשימת הפטורים של הפרק החמישי ולכן מחוייבת במס שבח (למעט החריג של כפל הפטור מכח סעיף 49 ז לחוק מס שבח).

בטופס וורוד משתמשים עת מבקשים לממש את הפטורים הנקובים בפרק חמישי.

בכל מקרה את הטפסים יש לאמת בפני עורך דין או פקיד השומה איתם אפשר ואף מומלץ להתייעץ לפני ביצוע העסקה.

בהצלחה ושנה טובה.

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין