שואל/ת השאלה: בר

האם מתנות חתונה חייבות במס או פטורות ממנו?

שאלה בנוגע למתנות שמקבלים בחתונה. השאלה מאוד פשוטה - האם הן חייבות במס? האם כל המתנות חייבות במס, אם בכלל? אם כן - האם אפשר לקזז את ההוצאות? האם יש תקרה מסוימת למתנה אחת או לכלל המתנות?

תודה מראש לעונים,

אורנה.
תשובת עו"ד לדיני מיסים
בר שלום רב, ככלל מתנות חתונה הינן במישור הפרטי ולכן לא חייבות במס. לטעמי אין בכך צורך, אך סעיף 97 לפקודה פוטר ממס מתנות בין קרובים או בתום לב.

כמובן, אם מתנה היא תחליף לשכר הרי כמוה כשכר, אך רובן המכריע של המתנות אינן הכנסה.

יש מקרים שלמרות שמתנה אינה הכנסה יש לכך השלכות מס. לדוגמא מי שקיבל במתנה דירת מגורים מאביו וכו', הרי עצם המתנה פטורה ממס שבח (חייבת בשליש מס הרכישה הרגיל) אך כדי שהמקבל יוכל למוכרה בפטור עליו להמתין תקופה מסוימת (בין שנה לארבע שנים בהתאם למצבו המשפחתי)

בברכת גמר חתימה טובה

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין