שלם רב,
הנני שכיר וזומנתי לבירור עם פקיד מס ההכנסה.
נדרשתי להביא עמי דוחות של מספר שנים ותדפיסי כ. האשראי 3 שנים אחורה.
האם מלבד הדוחות, אני מחוייב לחשוף את פירוט פעולות כ. האשראי שלי בפני מס ההכנסה, או שיש לי זכות לשמור על מידה מסויימת של פרטיות?
תודה מראש,
רונן.
תשובת עו"ד לדיני מיסים
נעם שלום רב,
סעיף 135 לפקודת מס הכנסה מסמיך את פקיד השומה לדרוש כל מסמך שהוא חושב שהוא רלבנטי לקביעת השומה.
ככל הנראה בעניינך פקיד השומה רוצה לראות כמה אתה מוציא בחודש לעומת ההצהרה על הכנסה, כדי לוודא שכל מקורות ההכנסה מדווחים.
לכן לכאורה דרישתו הינה כדין
ככל הנראה בעניינך פקיד השומה רוצה לראות כמה אתה מוציא בחודש לעומת ההצהרה על הכנסה, כדי לוודא שכל מקורות ההכנסה מדווחים.
לכן לכאורה דרישתו הינה כדין
יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?
עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.
שאל עורך דין