שואל/ת השאלה: גיל

האם יש הטבות מס בגין ילדים עם הפרעות קשב או לבקנות?

1. האם יש הטבות מס בגין ילדים בעלי הפרעות קשב

2. האם יש הטבות מס בגין ילדים לבקנים.

אם כן, איזה מסמכים צריכים להביא למס הכנסה בכל אחד מהמקרים
תשובת עו"ד לדיני מיסים
גיל שלום רב, החל משנת 2003 אפשר לקבל הטבות גם למי שאינו מוגדר "נכה" כדלקמן: (הרלבנטי לשאלה)

הורים לילדים הורים לילדים עם אוטיזם או הפרעת התפתחות מקיפה (PDD) או הפרעה התפתחותית חמורה אחרת או הפרעת נפש, המוכרים ע"י המוסד לביטוח לאומי כזכאים לגמלת ילד נכה בשיעור 100%.

הורים לילדים בעלי ליקויי למידה או הפרעות קשב וריכוז עם היפראקטיביות או בלעדיה, אשר נקבעה לגביהם ע"י החלטת ועדת השמה שהם זכאים לחינוך מיוחד (תגבור לימודי לפי סעיף 07).

לכן יתכן ובגיןהפרעות קשב כאמור ישנה זכאות. לעניין לבקנות כנראה שאין, אלה אם היא מהווה מחלה קשה, ואז ידונו במקרה לגופו

יש לך שאלה דומה בנושא דיני מיסים?

עורכי הדין בפורום זמינים להשיב על השאלות שלכם. הוספת שאלה לפורום אינה כרוכה בתשלום.

שאל עורך דין